با از راه رسیدن کنسول جدید سونی، وقت آن رسیده است که در خصوص مدیریت حافظه PS5 و بهینه سازی فضای ذخیره سازی آن نکاتی را در نظر داشته باشیم.
سرانجام پس از ماه ها انتظار چشممان به جمال کنسول نسل نهمی سونی روشن شد و این کنسول به طور رسمی به بازار عرضه شد. با برخورداری از عناوین انحصاری نظیر Demon’s Souls، Spider-Man: Miles Morales و Astro’s Playroom و همچنین امکان اجرای ۹۹ درصد از بازی های کنسول نسل هشتمی پلی استیشن ۴، خریداران این کنسول، بدون شک در خصوص بازی های آن در زمان عرضه مشکلی نخواهند داشت. بر عکس، به دلیل تنوع و تعدد بازی های کنسول پلی استیشن در حال حاضر و قطعا در ادامه سال های پیش رو، کمبود حافظه داخلی، یکی از بزرگ ترین مشکلاتی خواهد بود که گیمرهای این کنسول با آن روبرو خواهند بود. به همین جهت یادگیری نکاتی به منظور مدیریت حافظه PS5 می تواند نیازی اساسی برای همه گیمرهای این کنسول باشد.
کنسول پلی استیشن ۵ با ظرفیت حافظه SSD معادل ۸۲۵ گیگابایت به بازار عرضه شده است که از این مقدار، ۶۶۷ گیگابایت در اختیار گیمرها قرار خواهد گرفت. حال در نظر داشته باشید که حجم برخی بازی های کنونی این پلتفرم، نظیر Call of Duty: Black Ops Cold War قریب به ۲۰۰ گیگابایت عنوان شده است که این امر، پرشدن سریع حافظه PS5 را در پی خواهد داشت. البته سونی به گیمرهای خود وعده داده است که در آینده امکان ارتقای SSD کنسول پلی استیشن ۵ را فراهم خواهد کرد، اما تا آن زمان، بد نیست گیمرها روش هایی را برای استفاده بهینه از SSD این کنسول مورد استفاده قرار دهند تا با مشکلاتی حداقلی در این زمینه روبرو شوند.

در ادامه سعی داریم به برخی نکات پیرامون مدیریت حافظه داخلی کنسول پلی استیشن ۵ اشاره کنیم. با ما همراه باشید.
نکاتی برای مدیریت حافظه PS5
اولویت بندی بازی های مورد نیاز
بدون شک یکی از بدترین حس های دنیای برای یک گیمر، خرید یک بازی پس از مدت ها انتظار و مواجه شدن با پیغام کمبود حافظه برای نصب یا دانلود بازی است. دقت کنید که بازی های دانلود شده توسط پلی استیشن ۵ بر روی حافظه SSD این کنسول ذخیره می شود و بخش از حافظه ۶۶۷ گیگابایتی آن را اشغال می کند. به همین جهت لازم است که برای نصب بازی های مورد نظر خود، اولویت بندی مناسبی داشته باشید و اقدام به دانلود یکباره تمامی عناوین نکنید!
در گیفت گیفت بخوانید: نکاتی که پیش از خرید پلی استیشن ۵ باید رعایت کنید
یکی از مهم ترین نکات در این خصوص این است که بازی های خریداری شده توسط شما، در کتابخانه اکانت شما باقی خواهد ماند. بنابراین، حتی در صورتی که آن را دانلود و نصب نکرده باشید، بازی از آن شماست. بدین ترتیب می توانید هریک از بازی های مورد نظر خود را در هر زمانی که مایل بودید، نصب کنید و در صورت عدم نیاز نسبت به حذف آن با عناوین دیگر اقدام نمایید.
غیرفعال کردن آپدیت های خودکار
یکی دیگر از نکات بسیار کلیدی در خصوص مدیریت حافظه کنسول پلی استیشن ۵ غیرفعالسازی آپدیت خودکار بازی ها از بخش تنظیمات کنسول است. به طور کلی، آپدیت های عناوین مختلف، به طور خودکار و به محض اتصال به اینترنت انجام شده و بر روی حافظه کنسول می نشیند. با این حال، ممکن است این آپدیت ها مربوط به بازی هایی باشند که شما آن ها را به اتمام رسانده اید یا در حال حاضر تصمیمی برای تجربه آن ها ندارید. در این صورت، حجم مربوط به فایل آپدیت بدون هیچ دلیلی اشغال شده و ممکن است شما را برای نصب بازی های مورد نظرتان دچار مشکل کند!

غیرفعال کردن ویدیوی تروفی ها
یکی از تغییرات جالب کنسول پلی استیشن ۵ در مقایسه با نسل پیشین، امکان ذخیره ویدیویی از لحظه دریافت تروفی های مختلف در این کنسول است. به طور خودکار، کنسول PS5 ویدیویی کوتاه را از لحظه دریافت هر تروفی ثبت کرده و ذخیره می کند. این ویدیوها ممکن است در نگاه اول و یا برای کاربرانی که در تلاش برای دریافت تروفی خاصی هستند، مفید باشد، اما به مرور زمان، تجمیع آن ها باعث اشغال فضای نسبتا زیادی بر روی حافظه کنسول خواهد شد. به منظور جلوگیری از کمبود حجم، اکیدا توصیه می کنیم این قابلیت پلی استیشن ۵ را غیرفعال کنید. کلید Share روی دسته کنسول که عملکرد بسیار بهتری نسبت به قبل پیدا کرده است، می تواند برای ثبت لحظه هایی خاص مفید باشد، چراکه چند لحظه پایانی منجر به آخرین رویداد روی صحنه را ثبت نموده و در صورت نیاز ذخیره می کند.
علاوه بر غیرفعال سازی ویدیوهای مرتبط با تروفی ها، توصیه می شود که به منظور مدیریت حافظه PS5 ، همواره به حجم فایل های صوتی، تصویری و اسکرین شات های ذخیره شده روی کنسول دقت کنید و هر از گاهی نسبت به حذف فایل های غیرضروری اقدام نمایید.
استفاده از هارد دیسک اکسترنال
بخش بزرگی از عملکرد فوق العاده کنسول پلی استیشن ۵ به دلیل استفاده بازی های مخصوص این پلتفرم از حافظه بسیار پرسرعت SSD است که ضمن کاهش چشمگیر زمان بارگزاری، قابلیت های فوق العاده ای را نیز به آن ها می بخشد. دقت کنید که نصب بازی های مخصوص PS5 بر روی این حافظه های SSD ضروری است. این درحالیست که این الزام برای بازی های قدیمی تر وجود ندارد و گیمرهای PS5 می توانند بازی های کنسول پلی استیشن ۴ را از روی هارد اکسترنال اجرا کنند.

این امر نکته ایست که باید به شدت مورد توجه قرار گیرد، چراکه بخش زیادی از بازی های کنسول پلی استیشن ۵ در حقیقت بازی های قدیمی تر پلتفرم PlayStation است و می توان با دانلود و نصب آن ها روی حافظه اکسترنال، فضای SSD را برای بازی های مخصوص PS5 که به ناچار باید از روی SSD اجرا شوند، خالی می گذارد.
دقت پیش از دانلود محتوا
یکی از نکات عجیبی که در تجربه روزهای نخست کار با پلی استیشن ۵، مورد توجه بسیاری افراد واقع شده است، دانلود همزمان نسخه های PS4 و PS5 بازی های بین نسلی قابل اجرا بر روی پلی استیشن ۵ است! این امر در عمل منجر به این خواهد شد که هر دو نسخه نسل هشتمی و نسل نهمی بازی را بر روی کنسول خود دانلود کنید، درحالیکه تنها از یکی از آن ها استفاده خواهید کرد! به منظور جلوگیری از این امر و مدیریت حافظه PS5 ، قبل از اینکه یک عنوان را از فروشگاه پلی استیشن دانلود کنید، محتویات فایل مربوطه را مطالعه نمایید و حتی الامکان از فشردن گزینه Download All خودداری کنید.
کنسول پلی استیشن ۵ در روز ۱۲ نوامبر در دو نسخه استاندارد و دیجیتال به ترتیب با قیمت های ۵۰۰ و ۴۰۰ دلار روانه بازار شد. به منظور کسب اطلاعات بروز و دقیق از این کنسول، توصیه می کنیم به بخش PS5 خبرنامه گیفت گیفت مراجعه فرمایید.